SAMSUN / ATAKUM - Şehit Polis Demet Sezen Özel Eğitim Anaokulu

'BİR DÜNYA BIRAKIN BİZ ÇOCUKLARA' ÖZEL EĞİTİM KAYNAŞTIRMA PROJESİ

Özel gereksinimli çocuklarda, öğrenmeler daha yavaş olmakta ve çocuklar sürekli modele ihtiyaç duymaktadır. Dolayısıyla özel gereksinimli çocuk için çevre, yaşantı, araç-gereç ve ortam gibi birçok eğitim ihtiyacı öne çıkmaktadır. Özel eğitim gereksinimi olan çocukların eğitiminde aile, özel gereksinim göstermeyen çocukların eğitiminde olduğundan daha büyük bir önem taşımaktadır. Araştırmalar, özel gereksinimli çocuğun, ailelerince desteklenmesinin bu bireylerin gelişimi için olumlu katkı sağladığı ve ebeveynlerin aile eğitim programına katılımlarının çocuklar için yaşamsal bir önemi olduğunu göstermektedir.

Bu amaçla Atakum Fahrettin Ulusoy Anaokulu ile ortaklaşa yürüteceğimiz projemizin ilk etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Yayın: 28.12.2023 - Güncelleme: 28.12.2023 11:47 - Görüntülenme: 380